Recept

Fazolové lívance s vepřovým masem - Pindé Ttok

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 11 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43079

Ingredience

90 g Fazole mungo
20 g Kapradí
2 ml Olej sezamový
26 ml Olej stolní
5 g Paprika zelená
5 g Paprika červená
2 g Sůl
800 g Vepřová kýta
110 ml Voda pitná
40 g Zelí Kimči
Kořenící omáčka
4,5 g Cibulka jarní
4 ml Olej sezamový
18 ml Omáčka sójová
0,1 g Pepř černý mletý
2 g Sůl
600 ml Voda pitná
2,8 g Česnek
Octová sójová omáčka
15 ml Ocet kvasný lihový
18 ml Omáčka sójová
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 180kJ
1% Sacharidy 2 g
51% Tuky 38 g
28% Sodík 564 mg
70% Bílkoviny 39 g

Fazolové lívance s vepřovým masem - Pindé Ttok postup přípravy receptu:

1

Fazole Mungo před přípravou lívanců propereme pod tekoucí vodou a namočíme je na 8 hodin do studené vody. Česnek i cibulku rozsekáme nadrobno. Kapradí namočíme do studené vody asi na hodinu, plátek z vepřové kýty propláchneme pod tekoucí vodou a maso krájíme na centimetrové kousky.

2

Po 8 hodinách namočené fazle scedíme a promneme je v dlaních, abychom je zbavili slupek, poté je necháme okapat. Ze zelného kimči odstraníme náplň, vymačkáme šťávu a nakrájíme ho na přibližně centimetrové kousky.

3

Kapradí vyjmeme z vody, odstraníme tuhé části, které máčením nezměkly a pokrájíme ho na centimetrové kousky. Ty promícháme s nasekaným masem z vepřové kýty, dochutíme kořenicí omáčkou. Papriky očistíme a rozkrájíme diagonálně na kroužky o přibližně centimetrové síle.

4

Kořenicí omáčka: k nasekanému česneku a cibulce přidáme ostatní ingredience ze seznamu surovin k tomuto receptu.

5

Octová sójová omáčka: připravíme ji smícháním octa, vody a sójové omáčky.

6

Namočené fazole rozmixujeme s vodou v mixéru a ochutíme solí, aby vznikla směs konzistence těsta. Potom smícháme kousky zelí kimči, masa, parikové kousky a nakrájené kapradí, tuto směs ochutíme kořenicí omáčkou. Na rozehřátém oleji

7

v pánvi poté smažíme lívance tak, že na rozehřátý olej nalejeme naběračkou těsto z mixovaných fazolí, následně na něj dáváme připravenou směs z masa, zelí kimči a ostatních přísad. Lívance smažíme po obou stranách do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé. Doba přípravy u tohoto pokrmu je uvedena bez čau, potřebného k máčení fazolí (měly by se máčet 8 hodin před přípravou pokrmu). Velikost smažených lívanců je variabilní. Další možnou přípravou tohoto pokrmu je, že do připravenho fazolového těsta vmícháme i směs masa a dalších přísad, poté vše smažíme najednou. Původně se tyto lívanečky podávaly jako příloha k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept