Recept

Kachna pečená s jablky pro alergiky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 56460

Ingredience

Na kachnu
700 g Celer bulvový
2 ks Jablka
4 ks Kachní prsa
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
Na omáčku
1 ks Cibule
4 ks Fíky sušené
120 ml Kachní vývar
0,3 ks Pomeranče
50 g Tymián čerstvý
240 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

167% Kalorie 3,291 kcal
Kilojoule 13 770kJ
83% Sacharidy 298 g
130% Tuky 98 g
17% Sodík 348 mg
538% Bílkoviny 303 g

Kachna pečená s jablky pro alergiky postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu vlijeme červené víno, kachní vývar, přidáme tymián, oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli, kůru z 1/4 pomeranče a sušené fíky. Přivedeme omáčku k varu. Ztlumíme plamen a vaříme omáčku tak dlouho, dokud fíky nezměknou. Pak vyndáme cibuli, tymián a pomerančovou kůru. Fíky a 8 lžic omáčky vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Vzniklou tekutinu vložíme zpět do omáčky, promícháme a dáme omáčku stranou.

2

Jablka oloupeme a pokrájíme je na asi 1 cm kostičky. Celer oškrábeme a pokrájíme také na 1 cm kostky. Kostičky potřeme směsí vody a vinného octa, aby nezhnědly.

3

Celerové kostky povaříme 5 minut v páře, aby byly měkké. Kousky jablka osmažíme dozlatova na oleji. Musí ale zůstat tuhé, nesmí se rozvařit.

4

Do pánve vložíme kachní prsa kůží dolů. Smažíme zhruba na střední teplotě, jakmile z prsou začne vytékat tuk, teplotu smažení zvýšíme a při vyšší teplotě smažíme 5 minut. Jakmile kůže prsou zhnědne, obrátíme je a smažíme ještě 12 minut na druhé straně. Pak kachnu vyjmeme z pánve a ponecháme v teple.

5

Přebytečný tuk odlijeme z pánve a přilijeme do ní omáčku. Připečené kousky vmícháme do omáčky. Necháme omáčku probublat, pak snížíme teplotu a ještě 2 minuty vaříme. Osolíme, opepříme a odstavíme.

6

Na pánev vložíme celer s jablky. Podusíme je.

7

Kachní prsa pokrájíme na nudličky. Na talíře navrstvíme směs celeru s jablky a na ni nudličky masa z kachny. Přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Recept je určen pro alergiky na mléko, lepek, ořechy a vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept