Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 0 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (24%)
ID receptu: 9442

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
12 ks Hřebenatka
3 polévková lžíce Martini bianco
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 316 kcal
Kilojoule 1 323kJ
2% Sacharidy 7 g
28% Tuky 21 g
13% Sodík 253 mg
40% Bílkoviny 22 g

Hřebenatky se zázvorem postup přípravy receptu:

1

Z lastury odstraníme tuhou svalovinu naproti korálové části ulity.Ulitu otevřeme a bílou část rozřízneme napůl.Takto připravené hřebenatky dáme i s ulitou smažit na máslo/na pánev/,dokud maso nezhnědne.Nesmažíme ale příliš dlouho,aby maso nebylo tuhé.Vyndáme z pánve a necháme okapat.Dáme na vyhřátý talíř a udržujeme v teple.Na pánev dáme podélně nakrájenou cibulku,asi dva centimetry zázvoru,který také nakrájíme a za stálého míchání restujeme.Přilijeme wermut a necháme povařit-dokud se zase neodpaří.Přidáme smetanu a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne.Hřebenatky přelijeme omáčkou,posypeme petrželkou a můžeme podávat.

Poznámka

Pokrm je na přípravu nenáročný,sytý a chuťově výborný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept