Recept

Jehněčí na meruňkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 21571

Ingredience

1 ks Cibule
26,7 g Hrozinky
500 g Jehněčí hřbet
5 g Kmín drcený
1 kávová lžička Kurkuma
63,8 g Meruňky sušené
20 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
125 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
315 ml Vývar zeleninový
1 polévková lžíce Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 620 kcal
Kilojoule 2 595kJ
16% Sacharidy 56 g
43% Tuky 33 g
26% Sodík 512 mg
49% Bílkoviny 28 g

Jehněčí na meruňkách postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci smícháme olej, nadrobno nakrájenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, jehněčí a až maso zhnědne, přidáme kurkumu, kmín, skořici a zázvor. Dál smažíme asi minutu. Poté přidáme rýži a po promíchání přidáváme konzervovaná rajčata, třetinu vývaru, meruňky a hrozinky. Směs dusíme pod pokličkou a až začne maso schnout, přilijeme trochu vývaru. Po deseti minutách dušení přiléváme třetiny vývaru a pak dusíme ještě třicet až třicet pět minut, až se všechen vstřebá. Dle potřeby přiléváme vodu. Pak necháme směs ještě pět minut odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept