Recept

Hovězí pečeně se šalotkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 32139

Ingredience

6 g Bazalka
150 g Celer řapíkatý
1 kg Hovězí svíčková
4 dl Hovězí vývar základní
60 g Kroupy malé
300 g Mrkev kořen
1 dl Olej olivový
6 g Oregano čerstvé
5 g Pepř černý mletý
8 g Sůl
6 g Tymián čerstvý
5 dl Víno červené
6 stroužek Česnek
6 ks Šalotka
6 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 685kJ
13% Sacharidy 46 g
176% Tuky 132 g
42% Sodík 831 mg
80% Bílkoviny 45 g

Hovězí pečeně se šalotkou postup přípravy receptu:

1

Na pánvi orestujeme na dvou lžících oleje na čtvrtiny nakrájenou šalotku, česnek, řapíkatý celer a mrkev na kostky.

2

Hovězí maso nakrájíme na kostky a nadvakrát na velké pánvi osmahneme na rozpáleném oleji dohněda ze všech stran asi 8 minut. Maso i zeleninu přendáme do pekáče, přilijeme vývar a víno, vsypeme 3 lžíce krup. Osolíme, opepříme a přidáme bouquet garni z bazalky, tymiánu, oregana a šalvěje. Pečeme zakryté při nízké teplotě aspoň 2 a půl hodiny, aby maso zůstalo šťavnaté. V průběhu pečení podléváme, případně dolijeme bujon a maso zamícháme. Před servírováním vyjmeme svazek bylinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept