Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4146

Ingredience

2,5 dl Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 g Slanina vepřová
15 dkg Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 178kJ
1% Sacharidy 5 g
66% Tuky 49 g
14% Sodík 270 mg
24% Bílkoviny 14 g

Fridátové nudle postup přípravy receptu:

1

Rozklepneme do hrnku vejce, přidáme mléko, trochu soli a tolik mouky, aby těsto, které rozmícháme, bylo řidší než je třeba na kapání.

2

Rozpálenou pánev potřeme slaninou a nalijeme těsto, aby nám vznikla silnější placka. Necháme ji opéct po obou stranách. To opakujeme dokud nespotřebujeme veškeré těsto.

3

Placky nakrájíme na silnější nudle a necháme je v rozpáleném omastku osmažit.

4

Při podávání hnědého hovězího vývaru nasypeme do každé porce trochu nudlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept