Recept

Hovězí sekaná se na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 43972

Ingredience

3 ks Cibule
80 g Houby stročky
0,5 kg Hovězí maso přední
5 ml Hořčice Dijonská
5 ml Koriandr čerstvý
10 ml Máslo čerstvé
15 ml Olej stolní
5 ml Pepř černý mletý
5 ml Sůl
2 ks Vejce slepičí
15 ml Víno červené
75 ml Vývar zeleninový
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 296 kcal
Kilojoule 1 238kJ
3% Sacharidy 11 g
18% Tuky 13 g
36% Sodík 716 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí sekaná se na víně postup přípravy receptu:

1

Sekanou umístíme do mísy. Česnek i cibuli zbavíme slupek, na jemno pokrájíme a polovinou posypeme maso. Dohromady smícháme žloutky s hořčicí a zalijeme směsí maso. Pečlivě zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme špetku koriandru.

2

Poté uhněteme čtyři malé koule a dáme je na hodinu stranou. Sušené stročky mezitím ponoříme do teplé vody. Následně je omyjeme, necháme oschnout a rozkrájíme na menší kousky.

3

V pánvi necháme roztát máslo, na něm podusíme zbytek cibule i česneku. Na pánev přidáme stročky, zalijeme vývarem a portským vínem, směs necháme vařit cca 10 minut na mírném ohni. Dle chuti osolíme, opepříme.

4

Na jiné pánvi rozehřejeme olej a masové koule na něm smažíme dokud nezhnědnou, přibližně 7 minut. Položíme je na talíře, zalijeme houbami a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept