Recept

Dušené roštěnky s hořčičnou zálivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 51838

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Sůl
Zálivka
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
3 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Olej stolní
2 g Sůl
500 ml Voda pitná
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 624kJ
2% Sacharidy 8 g
25% Tuky 19 g
20% Sodík 398 mg
66% Bílkoviny 37 g

Dušené roštěnky s hořčičnou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nasekáme nadrobno.

2

Plátky roštěnek naklepeme a přes vlákno nakrájíme na silnější hranolky. Kousky masa prosolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji v hlubším hrnci. Před dopečením přidáme k masu cibuli, nakrájenou na kolečka. Maso s cibulí promícháme. Když cibule zesklovatí, zalijeme maso asi 500 ml vody a dusíme doměkka. Dušené roštěnky servírujeme horké, polité hořčičnou zálivkou a bílým bezlepkovým pečivem.

3

Zálivka na maso: hořčici smícháme s kečupem, kořením a červeným vínem. Zálivku ochutíme solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept