Candát
Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je candát - a v této části najdete recepty, v kterých je právě candát jednou z ingrediencí. Candát se často smaží a peče, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.
Očištěné a vykuchané candáty podélně rozpůlíme, páteř odstraníme a ryby naporcujeme. Porce osolíme a necháme asi 1 hodinu odležet. Připravené...
Vykostěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme a opečeme na oleji. Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní porce opečeného candáta a posypeme...
Candáta zbaveného kůže naporcujeme na silnější kousky a osolíme. Vložíme do pánve na rozehřáté máslo. Pokapeme citronovou šťávou, zalijeme 5 cl...
Candáta omyjeme, nakrájíme na porce a osolíme. Jednotlivé porce namáčíme v rozšlehaném vejci a vkládáme do rozpáleného oleje. Po obou stranách...
Očištěné porce ryby prošpikujeme sardelovými řezy a necháme 20 minut marinovat. Marinádu připravíme z citronové šťávy, soli a mleté papriky. ...
Candáta očistíme a rozkrojíme na poloviny. Páteř vykrojíme a maso nakrájíme na porce. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme...
Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet. Na másle osmažíme...
Z očištěného candáta připravíme vykostěné plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a...
Z očištěných polovin candáta vykrojíme páteř a maso nakrájíme na porce. Osolíme je, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. ...
Očištěnou a omytou rybu nakrájíme asi na 6 porcí. Vložíme je do zapékací mísy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a posypeme majoránkou....
Na části rozehřátého oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme. Očištěného candáta naporcujeme...
Očištěného candáta naporcujeme na filety, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Porce opečeme na rozpáleném oleji...
Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme...
Očištěné porce candáta osolíme a opepříme. Omytý salát rozdělíme na listy a ty největší spaříme ve vařící vodě, osušíme a rozložíme. Porce ryby...
Očištěnou a omytou rybu naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, podusíme na polovině dávky másla. Sardelové řezy nasekáme, jemně...
Na části másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme koření, vložíme očištěnou, na porce pokrájenou a osolenou rybu. Dusíme ji asi 15 minut,...
Do procezeného rybího vývaru přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, cibuli a petržel. Vaříme asi 15 minut. Potom přidáme očištěného a...
Vykostěného a z kůže staženého candáta naporcujeme a podusíme v bílém víně spolu s cibulí a kořením doměkka. Krevety osmahneme na másle, zalijeme...
Očištěného, z kůže staženého candáta naporcujeme. Hlavu a odřezky vyvaříme v troše osolené vody. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli podusíme na...
Vykuchaného a očištěného candáta naporcujeme, osolíme a pokapeme octem. Pokud má ryba silnější kůži, stáhneme ji. Porce vaříme pod pokličkou na...
Očištěné a omyté porce candáta osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Zlehka je obalíme v mouce, lehce potřeme rozpuštěným máslem. Připravené porce...
Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla....
Omyté maso z candáta (bez kůže) nakrájíme na kostky, krátce uložíme do mrazničky, pak rozmixujeme a protřeme sítem. Vmícháme nasekaný kopr, osolíme...
Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přidáme citronovou trávu a rajčata,...
Očištěný fenykl nakrájíme šikmo na nudličky, oloupanou cibuli krájíme podélně na dílky. Omyté porce ryby osolíme, opepříme a potřeme lžicí oleje. ...
Očištěného candáta omyjeme a nakrájíme na podkovy. Maso osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladničce chvíli odležet. Porce...
Brambory oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme na 5 minut do studené vody, poté vodu z brambor vymačkáme, přimícháme mouku, sůl a pepř. Bílek...
Candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a...
Do majonézy nastrouháme oloupané jablko, přimícháme jogurt a dobře rozšleháme. Ochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a worcesterem. Očištěného...
Candáta vykucháme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme, okmínujeme a dusíme na polovině másla. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky....
Očištěnou zeleninu nadrobno nakrájíme a povaříme v osolené vodě s kořením 10 minut. Scedíme, ve vývaru vaříme očištěné porce candáta. Vaříme zvolna...
Očištěného candáta vykucháme, rozpůlíme, páteř vykrojíme a rybu naporcujeme. Maso osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme 15 minut...
Očištěného a vykuchaného candáta osolíme a zavážeme do tenkého plátna. Do kastrolu vlijeme vodu s octem a solí, vložíme očištěnou, nakrájenou...
Očištěného a vykuchaného candáta rozdělíme na porce. Maso osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme po obou stranách na másle 8 - 10 minut. ...
Očištěné a omyté porce candáta osolíme, posypeme mletou paprikou, vložíme do kastrolu a podlijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka. Dušené...
Očištěné porce candáta osolíme a necháme asi 30 minut odležet v chladničce. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, vmícháme...
Omyté porce candáta vložíme do menšího množství osolené vařící vody a povaříme asi 10 minut. Měkké maso vyjmeme a odstraníme kůži. Porce urovnáme...
Oloupanou cibuli a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Uvařeného candáta vykostíme, nakrájíme na malé kousky a pokapeme citronovou šťávou....
Omyté porce candáta osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Maso zprudka opečeme na oleji na pánvi a vyjmeme. Na výpeku podusíme očištěné, nakrájené...
Omyté mangoldové listy krátce povaříme v osolené vodě, zchladíme studenou vodou a urovnáme je na utěrku. Očištěné porce candáta rozmixujeme,...
Vykostěného, omytého candáta naporcujeme, osolíme, opepříme, krátce opečeme na oleji na pánvi. Vyjmeme a necháme na teplém místě. Oloupanou,...
Candáta očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a naporcujeme na menší kusy, které osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet na...
Candáta nebo kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme, pokapeme citronem a odložíme na mísu. Připravíme pekáč vymazaný olejem. Zeleninu...
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, potřeme čerstvě rozmačkaným česnekem a necháme cca 30 minut odležet. Umícháme si hustší...
Nejdříve pořádně rozpálíme ve velké pánvi olivový olej. Do něj vložíme omyté, osušené, osolené a opepřené mušle sv. Jakuba a slávky a restujeme je...
Nejdříve si upečeme kapsy z listového těsta. Na pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 5 mm. Rozkrojíme ho na 4...
Očištěné a omyté maso nakrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a střídavě s kousky candáta napichujeme na jehly. Špízy osolíme,...
Candáta naporcujeme, cibuli nakrájíme na drobné kostičky, rajčata nakrájíme na plátky. Candáta osolíme, opepříme a orestujeme na polovině...
Očištěné a omyté porce candáta osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Zaprášíme mletou...
Smetanu rozkvedláme se žloutky, rozehřátým máslem, hladkou moukou a nastrouhaným sýrem. Vše zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, osolíme,...