Platýz

Ryby jsou zdrojem vitamínů, minerálů a dalších, pro organismus člověka důležitých látek, v naší stravě by se měly objevovat co nejčastěji. Velmi oblíbeným druhem je platýz - a v této části najdete recepty, v kterých je právě platýz jednou z ingrediencí. Platýz se často smaží, může se zapékat společně s dalšími surovinami, vynikající je i grilovaný.

Seřadit
Nalezeno 57 receptů
Zobrazení

Platýse očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Pokapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem. Ve woku rozpálíme olej a rybu na něm cca...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Omyté filety platýze, kolečka cibule a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem, dáme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Nastrouhanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené filety...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté rybí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Do pekáče dáme máslo, vložíme připravené plátky, obložíme je dílky rajčete, nasekanými...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Na 4 čtverce alobalu položíme po filetu z platýse. Zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme lžíci másla, pepř, nové koření a bobkový list....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Filety z platýze omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli uležet. Oloupanou cibuli jemně nasekáme a osmahneme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř. Do oleje od opékání přidáme jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté filety z platýze (nerozmrazené) osolíme, ihned obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Porce usmažíme do zlatova na oleji po...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Propláchnutou rýži uvaříme v 500 ml osolené vody, 5 minut před koncem varu přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku. Omyté cukety...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V hrnci rozpustíme bylinkové máslo, přidáme mouku a za stálého míchání osmahneme do zlatova. Zvolna vmícháme mléko, přidáme bobkový list, uvedeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rybu zbavíme šupin a očistíme. Ostrým nožem uděláme po obou stranách tři nebo čtyři zářezy. V mixéru rozmixujeme na jemnou hmotu kešu oříšky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Filety omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm a široké 2 cm. Citrony, limetky a pomeranče omyjeme, rozpůlíme a šťávu vymačkáme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupanou šalotku necháme zesklovatět na másle, přidáme nasekané bylinky a krátce osmahneme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Majonézu utřeme dohladka se smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme lžící citronové šťávy....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V hrnci rozpálíme olej a na mírném ohni osmažíme nakrájenou cibuli, celer, chilli papričku a koření. Přidáme konzervovaná rajčata, zbývající...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Rybí filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Zakapeme citronovou šťávou, osolíme (1/4 lžička sůl), opepříme a zavineme. Maso sepneme párátky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté a osušené platýze zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet. Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vyjmeme ji....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Filety z platýse omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme, jeden stroužek nakrájíme na plátky a jeden prolisujeme. 50 ml olivového oleje smícháme se solí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme. V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 19 min

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Mušle očistíme, otevřené vyhodíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 34 min

Filety z platýze osolíme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme do zlatova na rozpáleném oleji. Podáváme pokapané citrónovou šťávou s přílohou z...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Filety omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Oloupaný chřest povaříme v osolené vodě se špetkou cukru a 1 lžící másla asi 15 minut. Porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy. Čerstvý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Rajčata omyjeme a oloupeme slupky. Vyjmeme jádřince a dužinu pokrájíme na drobné kousky. Přendáme do hrnce, přidáme nadrcený česnek a 12 ml...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do mísy vložíme čerstvý sýr, přidáme drcený česnek, nadrobno nasekané olivy, bylinky a vše dobře promícháme. Filety rozložíme, osolíme a opepříme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Plátky platýze omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky velikosti sousta. Dáme je do mísy, posypeme solí, pepřem, rozdrceným kmínem a promícháme se...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Vyloupané pistácie pokrájíme na velmi drobno. Platýse osolíme, potřeme rozehřátým máslem a obalíme v pokrájených pistáciích. Plátky vložíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

V pekáči na plotně rozehřejeme olej. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, nasekanou jarní cibulku a restujeme 2 minuty. Omyté a očištěné filety...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omyté filety z platýze upravíme na plátky o váze 175 g, každý zakapeme 1 lžičkou citronové šťávy, 1 lžičkou sójové omáčky, trochou sezamového oleje...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Omyté bylinky, oloupaný česnek, olivový olej a estragonový ocet rozmixujeme v mixeru dohladka. Podle chuti osolíme, opepříme a mírně osladíme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 19 min

Filety z platýse osmahneme na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve, osolíme, opepříme a posypeme sekanými piniemi a hrozinkami. Na oleji v pánvi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Filety z platýze zbavíme kůže a obalíme je v hladké mouce. Maso osmažíme na rozpáleném másle přibližně po dobu osmi minut. Přeléváme rozpuštěným...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 28 min

V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně asi 1 hodinu malý kousek řasy Kombu přibližně 4 cm (druh mořských řas). Pak...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Omyjeme a osušíme 600 g filetů z platýze, pokrájíme na menší kousky a pokapeme citronovou šťávou. V hrnci rozpustíme máslo, přimícháme mletý bílý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Sójovou omáčku smícháme s moučkovým cukrem. Utřeme česnek, přelijeme lžící oslazené sójové omáčky a lžící vody. Směs dobře promícháme. Nalijeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Mouku prosejeme spolu s kořenicím práškem, solí a pepřem. V takto dochucené mouce obalíme rybí řízky. Poté je namáčíme do rozšlehaného vejce a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Ocet ochutíme solí, bílým pepřem, cukrem a vidličkou zašleháme 2 lžíce oleje. Dresinkem zalijeme omytou, na plátky nakrájenou okurku, oloupanou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Odstraníme stonky ze špenátových listů, omyjeme listy a osušíme. Listy rozdělíme mezi okořeněné plátky tak, že je položíme na stranu s kůží....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Platýze očistíme a naporcujeme, čočkovou mouku nasucho opražíme. Utřený česnek osmahneme na rozpáleném másle s chilli kořením a kmínem, přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozšťoucháme, vylijeme teplé mléko,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Na ančovičkové máslo smícháme okapané ančovičky, máslo, citronovou šťávu a pepř. Vložíme do mixéru a umícháme dohladka. Z hmoty vytvoříme váleček,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyjeme bazalku, necháme okapat, otrháme lístky a dáme do mixéru s tvarohem a 3 lžícemi citronové šťávy. Rozmixujeme na kaši. Poté dáme do misky,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Mrkve, pórky a cibuli nakrájíme na šikmé plátky a vložíme do mísy. Promícháme s prolisovaným česnekem, rozmarýnem a tymiánem. Z pečícího papíru...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Zelí rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu propláchneme vodou a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Oloupeme a nadrobno nakrájíme šalotky. V rendlíku rozehřejeme 15 g másla, přidáme nakrájené šalotky, které za stálého míchání na velmi mírném ohni...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Filety z platýze omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Krevety omyjeme a necháme zprudka osmažit na lžíci rozpáleného oleje, poté dáme stranou....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Máslo rozpustíme, přimícháme sekanou pažitku, citronovou šťávu a kůru, osolíme, opepříme. Zapékací mísu vyložíme alobalem, na něj položíme porce...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist